• Asztalitenisz
  Asztalitenisz
 • Atlétika
  Atlétika
 • Backgammon
  Backgammon
 • Íjászat
  Íjászat
 • Kosárlabda
  Kosárlabda
 • Küzdősportok - karate
  Küzdősportok - karate
 • Labdarúgás
  Labdarúgás
 • Ritmikus gimnasztika
  Ritmikus gimnasztika
 • Röplabda
  Röplabda
 • Természetjárás
  Természetjárás

A sport társadalmi jelentőségét valószínűleg nem kell Önnek bemutatni, de ha Ön kizárólag csak gazdasági szempontból vizsgálja a kérdést, akkor is igen a válasz. Hogy miért? Mert a támogatással elérhető adóalap- és adókedvezmény együttes alkalmazásával csökkentheti a társasági adókötelezettségét. Ezért támogatása nem csupán társadalmi felelősségvállalást jelent, hanem arra is lehetőséget ad, hogy Ön tudatos tervezéssel cégének jelentős megtakarítást realizáljon!

Társasági adóelőnyTovábbá a kiegészítő támogatás összegének megfelelő értékben – amely jelenleg az adományozott összeg 12,5%-a – az Ön által képviselt társaság ellenszolgáltatásban részesülhet a támogatott szervezettől.

Ne feledje azonban, hogy ez a támogatás sokkal többet jelenthet, mint adókötelezettség csökkentést! Bármilyen támogatási rendszerben való részvétel egyben olyan kapcsolatépítési lehetőséget rejt magában, amely később potenciális üzleti előnyt is jelenthet az Ön számára!

Ahhoz, hogy az Ön cége is maradéktalanul kiaknázhassa a sporttámogatásban rejlő adókedvezményt, érdemes tudni néhány kérdésre már előre a választ. Ezek közül a legfontosabb, hogy Ön csak akkor lehet támogató, ha társasági adóalany, és lejárt köztartozással nem rendelkezik. 

Támogatni csak olyan sportszervezeteket lehet, amelyek a törvény alapján látvány-csapatsportágnak minősített szakosztályokkal rendelkeznek. Ezek a jégkorong, a kézilabda a kosárlabda, a labdarúgás, a röplabda és a vízilabda.

A támogatás befogadására csak azok a sportszervezetek jogosultak, amelyek az országos sportági szakszövetségekhez benyújtott pályázataik jóváhagyó határozattal rendelkeznek. (Ezeket a határozatokat a Dokumentumok menüpont alatt találja.)

Ha Ön támogatni kívánja egyesületünket, egy szerződésre van szükség, amelyben meghatározásra kerül a támogatás jogcíme és annak összege. A jóváhagyó szervezet ezt követően egy Támogatási igazolást állít ki. (Ez tartalmazza a kiegészítő támogatást is.) Amikor a támogatni kívánt szervezet ezzel az igazolással rendelkezik, Ön átutalhatja a szerződésben vállalt összeget egyesületünk önálló fizetési számlájára. Ennek tényét a teljesítéstől számított nyolc napon belül be kell jelentenie az adóhatóságnál.

Fontos megjegyezni, hogy a támogatás felhasználásának szakmai és pénzügyi megvalósításáért kizárólag a támogatott szervezet felel! Önt, mint az adózót semmi hátrány nem érheti, amennyiben a támogatott sportszervezet a befogadott támogatásokat nem a hatályos törvényeknek és rendelkezéseknek megfelelően használja fel.

További felvilágosítást kaphat Gera Imre elnöktől, akit elérhet a +36 30 489-8420 telefonszámon, vagy az elnok[kukac]btdse[pont]hu e-mail címen.

Támogassa Ön is az utánpótlás nevelésben komoly eredményeket felmutató Brózik Tibor Taksonyi Diáksport Egyesületet, és éljen az adókedvezmény lehetőségével!

A Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola 2020. november 2-i hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az oktatási szervezeteknek kiadott, és azóta módosított Intézkedési terve alapján az intézmény fenntartója és vezetése a tornateremben a délutáni és az esti egyesületi és hobbi célú sportfoglalkozásokat bizonytalan időre felfüggesztette.
Egyesületünk megértéssel fogadta az intézkedést, kérjük, Önök is, Ti is legyetek türelemmel a helyzet változásáig!
Vigyázzatok, vigyázzunk egymásra!

Taksony, 2020. november 2.

A BTDSE elnöksége