• Asztalitenisz
  Asztalitenisz
 • Atlétika
  Atlétika
 • Backgammon
  Backgammon
 • Íjászat
  Íjászat
 • Kosárlabda
  Kosárlabda
 • Küzdősportok - karate
  Küzdősportok - karate
 • Labdarúgás
  Labdarúgás
 • Ritmikus gimnasztika
  Ritmikus gimnasztika
 • Röplabda
  Röplabda
 • Természetjárás
  Természetjárás

2015. január 1. óta az adózóknak lehetőségük van rendelkezni a jogszabály szerint fizetendő társasági adójuk egy részéről, azaz felajánlani azt egy kiválasztott szervezet részére.

4A társasági adóról való rendelkezés (adófelajánlás) lehetővé teszi, hogy a jogszabály szerint az adóhatóságnak befizetendő társasági adójuk egy részét a nyereséges társaságok bizonyos kedvezményezett célokra ajánlják fel oly módon, hogy ebből anyagi előnyük is származzon.

A kedvezményezett célok között szerepel a látvány-csapatsportágak támogatása. A BTDSE három szakosztálya, a kosárlabda, a labdarúgás és a röplabda is látvány-csapatsportágnak minősül.

A támogatás történhet olyan módon is, hogy különböző célok megjelölésével, a célok között megosztva történik az adófelajánlás.

Itt szeretnénk kiemelni, hogy diáksport egyesületek között egyedüliként szerepel a Brózik Tibor diáksport Egyesület, amely a támogatható szervezetek közül a begyűjtött TAO támogatást sportlétesítmény fejlesztésre fordíthatja. Hogy miért olyan nagy dolog ez? Egyrész az iskola mellett épülő Taksonyi Sportcsarnok a Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános közel hétszáz általános iskolás tanulója számára képes biztosítani majd a kötelező testnevelési órák számára helyet. (Nem kell majd a meglévő tornatermen egyszerre három-négy osztálynak osztoznia.) Másrészt a több mint háromszáz sportoló számára fog biztosítani megfelelő felkészülési és versenyzői infrastruktúrát utánpótlás neveléshez. És akkor még nem beszéltünk a település felnőtt lakosságának a sport iránti igényének kielégítéséről, illetve a csarnok adta további lehetőségekről, pl. a kulturális rendezvények számára. 

Amennyiben az Ön cége társasági adófizetésre kötelezett és rendelkező nyilatkozatot is a birtokában van, gondoljon arra, hogy Taksony községben tanuló és sportoló gyermekek és felnőttek számára mekkora segítség lehet az Ön adófelajánlása!

Bizonyára felmerül Önben, hogy miért is érné meg önnek felajánlani a BTDSE számára cége társasági adókötelezettségének a törvény által engedett részét. Azért, mert azon kívül, hogy ezt az összeget így is-úgy is be kell fizetnie a költségvetésbe, ha támogatásra fordítja, akkor a társaságát adójóváírás illeti meg. Továbbá a felajánlott összeg nem jelenik meg a társaság könyveiben ráfordításként, így nem rontja az adózás előtti eredményt.

Ön a jóváírás összegét egyéb bevételként számolhatja el, ezáltal a társasági adóalapját – a bevételként történő elszámolás adóévében – ennek összegével csökkentheti.

Az adófelajánlás a könyvelés számára sem fog többletmunkát eredményezni.

Amennyiben további kérdése van az adófelajánlással kapcsolatban, esetleg meg szeretne ismerkedni egyesületünk céljaival és eddigi eredményeivel, és szeretne élni az adófelajánlás lehetőségével, keresse a BTDSE elnökét, Gera Imrét, aki valamennyi részletről készséggel tájékoztatja!

Telefon:  +36 30 489-8420
E-mail: elnok[kukac]btdse[pont]hu

A BTDSE jelenleg a kosárlabda és a röplabda sportágak esetében nyújtott be kérelmet, hogy a szakosztályokat támogató szervezetek a törvény szerinti kedvezményeket igénybe vehessék. Az ehhez kapcsolódó, nyilvánosságra hozandó beadványokat és határozatokat a Dokumentumok menüpont alatt érheti el.

A Taksony Vezér Német Nemzetiségi Általános Iskola 2020. november 2-i hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériuma által az oktatási szervezeteknek kiadott, és azóta módosított Intézkedési terve alapján az intézmény fenntartója és vezetése a tornateremben a délutáni és az esti egyesületi és hobbi célú sportfoglalkozásokat bizonytalan időre felfüggesztette.
Egyesületünk megértéssel fogadta az intézkedést, kérjük, Önök is, Ti is legyetek türelemmel a helyzet változásáig!
Vigyázzatok, vigyázzunk egymásra!

Taksony, 2020. november 2.

A BTDSE elnöksége